Idag den 9 december 2017 höll Liberalerna i Uppsala län förbundsmöte där kandidater till riksdag och region utsågs av medlemmarna.

Till etta på riksdagslistan valdes Lina Nordquist, idag regionråd och andra vice ordförande i regionens Sjukhusstyrelse. Lina Nordquist är forskare och docent i fysiologi vid Uppsala universitet.

– Jag är hedrad, rörd och stolt. Politiskt arbete för mig är flit och strävan och det har varit fantastiskt att märka att jag kan förändra och göra skillnad, bara jag lyssnar, läser på, tänker efter och kavlar upp ärmarna.

– Vi liberaler delar samma mål: frihet och möjligheter ska prägla varje människas liv, vem hon än är, varifrån hon än kommer, och vare sig hon är frisk eller sjuk. Jag kommer lägga ned min själ i att ta oss dit, säger Lina Nordquist.

Sjukvården kommer främst för Lina Nordquist. Som riksdagsledamot vill hon arbeta för ett stärkt och utvidgat anhörigskydd i Socialtjänstlag och sjukvårdslagstiftning, för en kvacksalverilagstiftning som skyddar psykiskt sjuka, för mer samarbete i högspecialiserad vård inom EU och för att Försäkringskassan ska arbeta närmare sjukvården. Hon vill även arbeta för bättre förutsättningar för utbildning och forskning, mot alla former av förtryck och för socialpolitik som ger möjligheter för alla.

Till förstanamn på regionlistan valdes Liberalernas Malin Sjöberg Högrell, idag ordförande för Liberalerna i Uppsala län samt ersättare i Uppsala kommunfullmäktige.

– Jag ser fram emot valrörelsen. Liberalerna har en mycket bra sjukvårdspolitik som jag är övertygad om kan göra skillnad för våra medborgare. En av mina prioriterade frågor är till exempel att varje individ ska få samma husläkare vid kontakt med sjukvården men också ökade satsningar på mobil sjukvård.

– Region Uppsala är en stark, påverkande del av Sverige. Det händer mycket här. Att förstärka samarbetet mellan region och kommunerna är en av våra största utmaningar. Framöver vill jag lägga fokus där, säger Malin Sjöberg Högrell.

Malin Sjöberg Högrell arbetar idag på GE Healtcare som ekonomichef inom e-handel och kommer efter valet axla rollen som regionråd. Sjöberg Högrell har en lång erfarenhet av såväl näringsliv, politik och civilsamhälle. Bland annat som ordförande för Norrlands nations fest och konferens, samt ytterligare förtroendeuppdrag i föreningar knytna till Uppsala.

För mer information:

Lina Nordquist
0709946770
Lina.Nordquist@liberalerna.se

Malin Sjöberg Högrell
0703235957
Malin.Sjoberg@liberalerna.se

Nedan redovisas Liberalernas riksdags- och regionlistastopp 10 i sin helhet:

Val till riksdagen:
1. Lina Nordquist
2. Maria Weimer
3. Mohamad Hassan
4. Benny Lindholm
5. Eva Edwardsson
6. Ismail Kamil
7. Thea Andersson
8. Tomas Bergström
9. Malin Sjöberg Högrell
10. Filip Jovicic

Val till Uppsala läns landsting mellersta (Uppsala, Knivsta).
1. Malin Sjöberg Högrell
2. Carl Nettleblad
3. Filip Jovicic
4. Ulrika Ljugman
5. Monica Lundberg
6. Alfred Mujambere
7. Karolina Hilding
8. Janine Bichara
9. Urban Wästljung
10. Lotta Wiström

Val till Uppsala läns landsting norra (Heby, Tierp, Älvkarleby, Östhammar).
1. Malin Sjöberg Högrell
2. Alfred Mujambere
3. Julia Andersson
4. Niclas Westerlund
5. Ann-Charlotte Ågren
6. Ann-Catrine Larsson
7. Christer Bohlin
8. Mats Sjöborg
9. Carl Nettleblad
10. Jenny Gavelin

Val till Uppsala läns landsting södra (Enköping, Håbo).
1. Malin Sjöberg Högrell
2. Anders Cyrillius
3. Janine Bichara
4. Jenny Gavelin
5. Anette Jivenius
6. Katarina Zeste
7. Alfred Mujambere
8. Carl Nettleblad
9. Julia Andersson
10. Filip Jovicic